Φονιάδες των λαών επιπλογδάρτες

Μια μέρα μετά κι ακόμα να συνέλθει η ελληνική κοινωνία από το σοκ της επίθεσης στα έπιπλα Βρούτση από επελαύνοντες εαμοβούλγαρους. Στους δημοσιοκάφρους δεν λέει να ισιώσει η τρίχα που παραμένει κάγκελο, φασιστοβρικόλακες έριξαν μπαλωθιές αποδοκιμασίας για το γεγονός στην κηδεία Ντερτιλή, ενώ αλληλέγγυα στα δοκιμαζόμενα υπουργικά έπιπλα δήλωσαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης «ΙΚΕΑ».

Εγκληματολόγοι-ειδικοί πραγματογνώμονες έμειναν έκπληκτοι από το θέαμα των κομμουνιστικών βανδαλισμών, τονίζοντας ότι κάτι παρόμοιο είχαν να δουν από τις ημέρες του ’50 και του ’60, όταν δηλαδή οι παρακρατικοί-κρατικοί εθνικόφρονες υπέφεραν τα πάνδεινα από τις «κόκκινες» γιάφκες της Μακρονήσου και της Γυάρου. Και η φρικτή εικόνα των ξεκοιλιασμένων ντοσιέ και του κεραυνοβολημένου καπελοστάτη (ή «καλόγερου» σύμφωνα με τις λαϊκάντζες) επανέφεραν στη συλλογική μνήμη αυτές τις μαύρες εποχές, τότε που οι προβοκάτορες των εθνικών κυβερνήσεων σήκωναν αγόγγυστα το σταυρό του μαρτυρίου οδηγώντας σαν τελειωμένοι κάγκουρες διάφορα τρίκυκλα ή στήνοντας κατασκοπευτικά πρότζεκτ σαν την «Κόκκινη Προβιά» (το βουκολικό της ονομασίας λειτουργούσε και ως φόρος τιμής στους γιδοβοσκούς προγόνους τους).

Η υπόθεση όμως έχει μπουρδουκλωθεί πλέον για τα καλά, μετά τις βάσιμες υποψίες ότι ο καπελοστάτης στο γραφείο Βρούτση είναι μέλος αριστεροάπλυτης οργάνωσης που είχε στο μυαλό του σκοτεινά σχέδια εις βάρος του καλού καγαθού υπουργούλη: με δεδομένο ότι σ’ άλλες φωτογραφίες ο καπελοστάτης είναι όρθιος και ντούρος, ενώ σε άλλες φιγουράρει τέζα λες και αντίκρισε ξεβράκωτη στάρλετ, αποδεικνύει την υποχθόνια σκέψη του να γελοιοποιήσει την εικόνα των βανδαλισμών, σχηματίζοντας για τον υπουργούλη την ψευδή και άκρως ντροπιαστική εντύπωση ότι είναι τέτοια μοσχαροκεφαλή που δεν μπορεί ούτε καν να οργανώσει μια προβοκάτσια της προκοπής.

Τουλάχιστον έχει κληθεί να διαλευκάνει την υπόθεση ο Δένδιας ως μακρύ χέρι-φαρδύ κούτελο του Νόμου και κάθε κατεργάρης θα παλουκωθεί στον πάγκο του. Ο ντετέκτιβ της Κέρκυρας δεν θα χρειαστεί παρά μόνο μερικές ώρες ώστε να συνδυάσει τα τεκταινόμενα στα έπιπλα Βρούτση με τη Μάρφιν και τη Βίλα Αμαλία, καταγγέλλοντας παράλληλα τους κουκουλοφόρους ότι έχουν βάλει στο μάτι την κοινωνική ειρήνη και παρεμποδίζουν τις επιχειρηματικές προσπάθειες του κάθε Βγενόπουλου να αφαιρέσει από τις τράπεζες του την πυρασφάλεια λόγω κόστους, μήπως και ξεφορτωθεί κι άλλους υπαλλήλους γλυτώνοντας μισθούς και λοιπά κερατιάτικα.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και το έθνος πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Έχοντας μάλιστα χάσει πια και έναν μαχητή πρώτης γραμμής όπως ο Νικόλαος Ντερτιλής που παράτησε το μετερίζι του για να γίνει κολατσό στα σκουλήκια, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη για την πατρίδα. Και αν κάποτε ξέραμε ότι ο κίνδυνος προέρχεται από όποιον κράδαινε ένα κονσερβοκούτι, είτε ήταν κουκουές είτε  εργαζόμενος στη βιομηχανία ψαρομεζέδων «Φλόκος», τώρα οι εχθροί είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι καθώς έμαθαν τη τέχνη του καμουφλάζ και εμφανίζονται μέχρι και ως καπελοστάτες.

Να’ ναι σίγουροι όμως οι ανθέλληνες ότι οτιδήποτε κι αν σκαρφιστούν, τα ντοσιέ μας δεν θα μπορέσουν ποτέ να τα ξαναπετάξουν κάτω. Έχουν γνώση οι φύλακες (και το «Πλαίσιο» γαμώ τα στοκ σε είδη γραφείου)

Leave a comment