Και να καθαρίσουμε τους (νεαρούς) κακομούτσουνους

A group of diverse children playing outside.

Οι Έλληνες αγαπάνε τους νέους ανθρώπους, το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Όπως αποδεικνύουν ότι λατρεύουν τα παιδιά τους, κάνουν τα πάντα γι’ αυτά, σκίζονται, οδύρονται και κωλοχτυπιούνται, γιατί τα παιδιά τους, πάνω απ’ όλα, σηματοδοτούν την ανανέωση (και κυρίως την ιερή ανάγκη για διαιώνιση της αγίας ελληνικής οικογένειας). Γι’ αυτό και δεν προκάλεσαν καμία έκπληξη οι εγκωμιαστικές δηλώσεις για τους νέους ανθρώπους τόσο από τον υπουργό Πανούση, όσο κι απ’ τον τραγουδιστή Θηβαίο. Γιατί εάν δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του μέσου Έλληνα ένας υπουργός και ένας δημοφιλής τραγουδιστής, ποιος μπορεί να είναι;

 

Ο υπουργός Πανούσης, ακαδημαϊκός με άκρως προοδευτικές θέσεις και καθόλου ακροδεξιός της κατωτάτης υποστάθμης (άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του αριστερού ριζοσπάστη Τσίπρα), αναφέρθηκε τις προάλλες σε «19άρηδες που του κάνουν συνέχεια κριτική, ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους». Δυστυχώς, αυτή η επίθεση φιλίας προς τους 19άρηδες δεν συνοδεύτηκε και από την απαραίτητη διευκρίνιση ότι η νεολαία το’ χει ρίξει στη διαμαρτυρία, αντί να λέει ευχαριστώ για τον γαλανόλευκο επίγειο παράδεισο που δημιούργησαν οι κάθε λογής Πανούσηδες, έναν παράδεισο έτοιμο να υποδεχτεί στις φιλόξενες του αγκάλες τους πιτσιρικάδες κατά την ενηλικίωση τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τραγουδιστής Θηβαίος, ο οποίος σε συνέντευξη του χαρακτήρισε, εμμέσως πλην σαφώς, τους νέους ανθρώπους ως κοπρίτες που αρνούνται να δουλέψουν από δική τους επιλογή, μήπως και χάσουν τη βολή τους. Βέβαια, η γενικότερη επιχειρηματολογία του καλού τραγουδιστή υπονομεύει κάπως τη σοβαρότητα της δημόσιας παρέμβασης του, καθώς του φιλοτεχνεί την εικόνα ενός καλλιτέχνη που μοιάζει με Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης. Αλλά ας μην σταθούμε σ’ αυτό, σημασία έχει ότι ο Θηβαίος εκφράζει (με τον δικό του, ολίγον τι ανεγκέφαλο τρόπο) ένα κυρίαρχο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτούς τους συμπολίτες μας που έδειξαν εδώ και δεκαετίες την προσήλωση τους προς καθετί νέο, στηρίζοντας μόνο πολιτικά τζάκια με νεαρούς γόνους τόσο, μα τόσο άξιους, μιας και έφεραν με δόξα και τιμή το επώνυμο κάποιου σαψαλιασμένου γερο-Νέστορα.

Αυτούς που αναδεικνύουν ως μέγιστο θέμα στη δημόσια συζήτηση τη φορολόγηση των 80 τετραγωνικών του διαμερίσματος τους, και όχι τη μαζική μετανάστευση των παιδιών τους προς κάθε πιθανή ή απίθανη γωνιά του πλανήτη.

Αυτούς που κοιμούνται και ξυπνάνε μπροστά στην τηλεόραση με την ευχή να έρθουν επενδύσεις στη Ελλάδα, ώστε τα εναπομείναντα, εντός των συνόρων, παιδιά τους να πιάσουν δουλειά στον κάθε επενδυτή-κόρακα, ως δουλοπάροικοι σε βαμβακοφυτεία για 250 ευρώ. Μικρό βέβαια το κακό, αφού την ίδια στιγμή θα δοθεί η δυνατότητα στους ώριμους, άρα και σοφούς, ταγούς της χώρας να ανακράξουν ότι «ήρθε η πολυπόθητη ανάπτυξη».

Κανένα μίσος λοιπόν για τους νέους, καμία γεροντολαγνεία. Κανένα θράσος από μια γενιά που τα έκανε σκατά με τόσο χαριτωμένο τρόπο και τώρα, μέσω του κάθε Τσίπρα, κουνάει το δάχτυλο μιλώντας για «ρεαλισμό» και «υπεύθυνη στάση μπροστά στις δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζει η χώρα».

Έτσι κι αλλιώς, το γαλανόλευκο μαγαζί μοιάζει μ’ έναν γέρο που όλο ακούει τον επιθανάτιο ρόγχο του, αλλά όλο το καθυστερεί και δεν ψοφάει. Τουλάχιστον όταν έρθει αυτή η κακιά η ώρα, ας ψοφήσει ησύχως. Ώριμα, με σοφό και ψύχραιμο τρόπο, χωρίς φασαρίες και φωνές που αποτελούν, άλλωστε, των αγαπημένη συνήθεια αυτών των άμυαλων, αχάριστων, τόσο κακομούτσουνων νέων.

Advertisements

One thought on “Και να καθαρίσουμε τους (νεαρούς) κακομούτσουνους

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s